Wędrowniczkowy Master Chef

termin: 09.07 - 22.07
cena: 1900 pln

Moda na gotowanie nie mija! To dobrze, bo gotowanie może być super zabawą i dawać dużo przyjemności. Jak zrobić naleśniki, włoskie penne z pysznym sosem, domowe komfitury czy ogórki kiszone? Wszystkiego nauczymy się na obozie kulinarnym Wędrowniczkowy Master Chef! Naszym przewodnikiem będzie Pan Darek, były kucharz hotelu Savoy w Londynie!

Zapraszamy nie tylko miłosników gotowania,mile widziane bedą wszystkie dzieci w wieku 8- 12 lat, które chcą razem z Nami odbyć kulinarną podróż po kuchniach świata! Nasz Master Chef Darek lubi dzieci i kocha gotować! Jego Motto: Każdy posiłek to podróż w krainę smaku. Nauczymy się wielu bardzo fajnych rzeczy począwszy od tego jak ładnie nakryć do stołu, jak zorganizowac swoje stanowisko do pracy ? jak zabarwić makaron na czerwono?, co to jest gaspaccio ? co to włoskie raviolie? i czy dżakfrut to największy owoc świata? Będziemy również pichcić, ale co zapraszam do zapoznania się z autorskim programem naszego Mastera.


Program imprezy

  • Codzienne przedpołudniowe zajęcia z kucharzem
    10 spotkań- reliazacja programu kulinarnego
  • Zajęcia 3- 4 godziny zegarowe.
  • wykłady i materiały do zajęć
  • produkty spożywcze
  • sprzęt kuchenny ( deski, noże, miski, talerze, blendery, miksery, opiekacze, gofrownice, naleśnikarki, garkii, łyżki, chochle, foremki do lodów, obieraczki do warzyw, fartuszki i czapki kucharskie)
  • 3 wycieczki tematyczne tylko dla uczestników master chef
    - Tłocznia Owoców Pawłowski w Łososinie Dolnej,
    - Wytwórni serów P. Kluska w Krynicy Zdrój
    - Pasieka Barć P. Jacek Nowak Kamianna
  • Wieczór Amerykański z Hamburgerem w roli głównej. Kolacja serwowana przez dzieci dla pozostałych uczestników kolonii.
  • 2 wejścia na basen w Mosir Nowy Sącz
  • wycieczka do kopalni soli w Bochni

Program MASTER CHEF zakłada realizację zajęć w formie teoretycznej (wykłady, zagadki, quizy, konkursy, filmy kulinarne m.in: Ratatuj, wycieczki) i zajęcia praktyczne przygotowanie konkretnych dań.

Miejsce naszych zajęć to zaplecze gastronomiczne Domu Gościnnego FILIPA w Kamiannej.
Wydzielone dla dzieci stanowiska do pracy w grupach 3 osobowych.

Zobacz szczegółowe menu obozu


Noclegi

Zakwaterowni jesteśmy w Domu Gościnnym Filip w Kamiannej
Pokoje typu studio 3 i 4 osobowe z łazienką i garderobą, świetlica, sala TV, stół do ping-ponga.

Wyżywienie

Zapewniamy całodzienne wyżywienie (3 posiłki dziennie) przygotowywane na miejscu w stołówce. Kuchnia domowa.

Pierwszy posiłek to obiado-kolacja w dniu przyjazdu, ostatni - śniadanie w dniu wyjazdu. Uczestnicy otrzymają prowiant na drogę powrotną.


CENA ZAWIERA

  • przejazd autokarem Warszawa - Kamianna - Warszawa
  • zakwaterowanie i wyżywienie
  • prowiant na wycieczkę i drogę powrotną do Warszawy
  • realizację programu Master Chef
  • produkty spożywcze
  • materiały dydaktyczne
  • zajęcia z profesjonalnym kucharzem
  • wycieczka Kopalnia Soli w Bochni
  • 2 wejścia na basen MOSiR Nowy Sącz
  • wychowawca grupy
  • opieka medyczna - pielęgniarka 24h
  • ubezpieczenie

WYCIECZKA

Całodzienna wycieczka do Kopalni Soli w Bochni

UWAGA, WAŻNE

Konieczne jest wypełnienie karty uczestnika. Formularz można pobrać w dziale pliki do pobrania na naszej stronie.

Uwaga: Ze względu na charakter imprezy ilość miejsc jest ograniczona! Palnujemy cztery 3 osobowe stanowiska pracy dla dzieci. Decyduje kolejność zgłoszeń. Rabaty dla rodzeństw!

ZALICZKA, RATY

Zaliczka w wysokości 600 zł płatna do końca kwietnia, 600 zł do końca maja i 700zl do końca czerwca
Bardzo proszę o terminowe wpłaty ratalne.